dilluns, 26 de maig del 2008

Coca dolça

Recepta apresa per Maria Gili

Ingredients
300g de farina de força
4 ous
300g de sucre
1 iogurt natural o 150ml de llet
150ml d'oli
1 paquet de llevat royal o de canari
sucre en pols
saïm per untar la llauna

Estris
Bol
Espàtula
Batedora
Llauna

Una recepta de coca bàsica, de iogurt o bé si es prefereix, de llet. Bona per berenar i també com a pastís, si ens ho estimam més i afegim els ingredients que més ens agradin per sobre (ametlla picada, fraules amb nata, xocolata), per dins (xocolata, confitura d'albercoc o de fraula) o bé l'emborratxam.

Començam la coca posant dins un bol el sucre, l'oli i la llet. Afegim els quatre ous sencers i ho mesclam tot amb la batedora. Afegim la farina i tornam a batre-ho, ajudant-nos de l'espàtula per a què no quedi aferrada al bol. Quan ja està ben mesclat, afegim el llevat i ho batem de nou.

Untam una llauna alta per a coques amb el saïm i hi abocam la massa. La posam en el forn (fred) a mitja alçada i amb el foc des d'abaix a 200ºC . Passats deu minuts baixam la temperatura fins 170ºC, i després de deu minuts més donam foc des d'adalt i des d'abaix. En fer cinc minuts, només deixam el foc des d'adalt. Després d'uns deu minuts obrim el forn i comprovam si la coca està llesta: clavam un escuradents en la coca i l'enretiram; si queda net és que està a punt per a aturar el foc, i sinó, deixarem la coca en el forn una estona més.

Treim la llauna del forn, la desmotllam una mica, la giram sobre una safata plana i amb un parell de tops a sobre la coca surt del motlle.

La coca queda ben esponjosa. Podeu ensucrar-la amb el sucre en pols si és del vostre gust. I bon profit!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies, ha sortit molt bona :-)