dimecres, 7 de maig del 2008

Menjar blanc

Recepta de Maria Gili, apresa de sa mare, Margalida Canyelles, qui a la vegada la va aprendre de sa mare, Antonina Vidal

Ingredients
½ l de llet
75g de farina
100g de sucre
Uns 5cm de canyella
Un bocí de clovella de llimona

Estris
Cassola
Tassó
Cullera
Recipients o plat per servir

Aquesta recepta va lligada als nostres records, a la infantesa, a les padrines i als dies de festa. Val la pena que no es perdi i, si necessitau un motiu per creure-ho, només heu de provar de fer-la.

Dins una cassola al foc hi posam 350 ml de llet, el sucre, la canyella i la clovella de llimona, ben mesclats. En començar a bullir aturam el foc.

A part, dins un tassó amb 150 ml de llet, afegim poc a poc els 75g de farina mentre removem bé amb una cullera fins que no quedin grums.

Tornam a posar la cassola on tenim la llet amb el sucre i la canyella i llimona al foc i hi abocam el contengut del tassó. Remenam bé amb una cullera evitant que es formin grums i que s’aferri la mescla a la cassola. En espessir-se la mescla deixam un parell de minuts el foc encès i l’apagam. Treim la canyella i la clovella de llimona i abocam el menjar blanc dins els recipients o el plat amb què el volguem servir i el deixam refredar.

Tret de la gelera és lleuger i refrescant. Si voleu donar una mica de color a tant de blanc, sempre podeu posar a la taula una bona coca...


2 comentaris:

Anònim ha dit...

La meva mare, quan retira del foc la dolça mescla, li afegeix un vermell d'ou i el remena per incorporar-lo.
Després posam sucre a la superfície i es crema com si fos una crema catalana.
Així surt encara mes bo!

Anònim ha dit...

Gràcies, David, ho haurem de provar...