dilluns, 21 de juliol del 2008

Coca de sobrassada amb sucre

Recepta de Francisca Mesquida, qui l'aprengué de sa mare, Bàrbara Pascual

Ingredients
1/2 anou de llevat premsat fresc
250g de farina de rebosteria per a fer panades
100ml d'aigua
45ml d'oli
Sobrassada
Sucre
Una pessigada de sal
Oli per untar la llauna

Estris
Bol
Ganivet
Llauna

Aquesta recepta es pot fer el mateix dia que preparam la coca de trampó, ja que la base és la mateixa. De fet, és el que sol fer na Xisca, que torna a ser la nostra cuinera.

En un bol posam el llevat amb 100ml d'aigua tèbia i una pessigada de sal, i ho mesclam amb la mà. Afegim també els 45ml d'oli i la farina de rebosteria. Hem d'afegir-ne tanta com se'n begui, en el nostre cas han estat 250g. Ho mesclam bé amb les mans fent una massa i la deixam estovar dins el bol tapat amb un pedaç, fins que assoleixi el doble del volum del principi. S'estorba una mitja hora o tres quarts d'hora, i pensau que com més calorós sigui el dia (i la nostra cuina) més via farà.

Untam una llauna amb oli i estenem la massa a sobre d'ella, ajudant-nos amb la mà i aplanant-la bé.

Tallam sobrassada al nostre gust, en aquest cas hem fet tallades rodones d'uns 3 mm de gruixa i n'hem enretirat la pell.

Col·locam les tallades a sobre de la coca i ensucram la sobrassada per damunt, escampant també sucre a sobre de la resta de la massa.

Posam el forn a 180-200ºC i ho mantenim durant uns 15 minuts, controlant que no se'ns cremi la coca. En passar el temps, la treim i la deixam refredar.

Una bona recepta per als llepols que gaudeixen mesclant dolç i salat...

Algú la fa d'una altra manera? Esperam els vostres comentaris!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola sóc Antonio Amengual i m'encanten totes les receptes, per favor no parin de publicar-les això és or en drap,gràcies.

P.D: He posat un enllaç en el meu facebook.