divendres, 26 de setembre del 2008

Figues seques

Recepta d'Antònia Ramis

Ingredients
Figues de castes diferents
Llavors d'anís
Licor d'anís o d'herbes seques

Estris
Safata
Pot de vidre

Aquesta recepta sol fer-se a últims d'agost i principis de setembre, segons la casta de figues que emprem.

Agafam les figues, que han de ser madures, i les aplanam entre els palmells de les mans o prement-les amb les mans. Col·locam les figues dins una safata a sobre d'un full de paper vegetal per a cuina, de manera que hi hagi un dit de distància entre elles. Posam la safata al sol durant 7-10 dies, fins que veim que estan ben seques. Els tres darrers dies giram les figues a fi que s'hagin assolellat per les dues cares.

Per assegurar-nos que cap element estrany (pensau en les mosques, per exemple) hagi passat a formar part de les figues, en agafar-les les rentam amb aigua calenta fent una passada molt ràpida, i les posam a una llauna que enfornarem durant uns cinc minuts per a què s'eixuguin.

Agafam un potet de vidre i hi posam una mica de llavors d'anis, seguit d'una figa, una mica d'anís líquid (licor) o una mica d'herbes dolces, posam una altra figa, amb més llavors d'anís i més licor, i repetim de nou amb una altra figa fins que el pot queda ben ple.

Podem sopar de pa amb oli i figues seques amb pà, o menjar-les de darreria en el dinar, el temps passa i algú seguirà gaudint d'aquest plaer.

Volem donar les gràcies a na Jeroni les figues... han estat mel!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, segur que surten molt bones, això de fer sequer és tot un art. Vos ha faltat dir que s'han d'acopar les figues grosses, perquè s'assequin de tot. Fer l'acop: les obrin de l'ull fins al capoll, posant-les així al sol; i, en esser seques, les clouen per la part molsuda.
Salutacions,
bel

Carme Ferra ha dit...

Són boníssimes!! Moltes Gràcies per la recepta!