dimecres, 22 d’octubre del 2008

Bunyols per Santa Úrsula

Recepta d'Antònia Ramis

Ingredients
125g de patata ja pelada
125g de boniato sense pell
150g de farina de rebosteria
1 ou sencer
15g de llevat
Oli per fregir
Sucre al gust

Estris
Gavinets
Cassola
Bol
Tassó
Paella

Per la revetlla de Santa Úrsula toca fer bunyols. És tradició que els joves facin serenates i les al·lotes els ho agraeixin amb bunyols i vi dolç. D'aquesta recepta en tenim un parell de variants, si bé hem triat la de patata i boniato i els bunyols han sortit boníssims.

Una altra recepta, que ens ha contat na Catalina Sansó, es fa amb 500g de patata, 250g de farina de rebosteria, dos ous i 15g de llevat.

Començam pelant les patates i boniatos, que trossejam i posam a bullir fins que són tendres. Els esclafam amb una forqueta fins que queda una massa homogènia.

En un tassó desfeim el llevat amb una miqueta d'aigua.

Posam en un bol la farina, l'ou, el llevat desfet i la massa de boniato i patata. Els mesclam bé amb la mà i posam el bol en el forn durant una hora i mitja o dues hores perquè s'estovi.

En haver passat el temps, posam al foc una paella amb uns tres dits d'oli, i quan estigui ben calent agafam bocins de la massa, amb una mica de gràcia, i els feim un forat amb el dit gros i l'anular, llençant-los tot d'una a l'oli. Els bunyols, que s'inflen tot d'una, s'han de daurar per les dues cares (més o menys han d'estar uns 4 minuts a la paella). Els treim de la paella i els posam al plat.

Podem ensucrar els bunyols, o sucar-los dins una mica de mel, de totes les maneres són bons.

2 comentaris:

Lauryn Green ha dit...

Gràcies!! M'han sortit molt bons :)

Unknown ha dit...

Jo faig els bunyols a ca nostra cada any amb la recepta d'una amiga de Andratx i ella
pesa la patata ja pelada i bollida, a la teva recepta ho fas abans o despres de bollir-la?