divendres, 20 de febrer del 2009

Tambor d'ametlla

Recepta de Margalida Canyelles

Ingredients

300g d'ametlles pelades
400g de sucre
25g de mantega
40ml d'aigua
Mitja llimona

Estris
Greixonera
Cullera de fusta
Llauna


Record aquest dolç que ma mare em preparà qualque vegada pel meu sant. Feia fred, i m'agradava mossegar el tambor mentre era calent.

L'elaboració del tambor d'ametlla és ben senzilla, ara l'hem tornat a fer molt de temps després, i hem sentit de nou l'impaciència de veure com el sucre torna caramel·lo.

Posam a la greixonera l'aigua amb el sucre, amb el foc lent. Remenam amb la cullera contínuament, fins que la meitat del sucre és fos, i després hi abocam les ametlles i seguim remenant. En un moment donat, passada una bona estona, el sucre tornarà marró, caramel·litzant-se, i les ametlles quedaran lligades.

Abocam les ametlles amb el caramel·lo sobre la llauna, i per aconseguir una superfície més llisa i un caramel·lo més ben repartit, passam per sobre la mitja llimona.

El gustet de la llimona ja forma part d'aquestes ametlles fetes tambor per als més llépols.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola sóc Antonio Amengual i m'encanten totes les receptes, per favor no parin de publicar-les això és or en drap,gràcies.

P.D: He posat un enllaç en el meu facebook.

Anònim ha dit...

Gràcies, Antonio, a veure si reprenem el ritme, que darrerament ha estat complicat!.

Anònim ha dit...

Molt bé, veig que anau de dolços però segur que també en sabeu de salats, així que no vos talleu. Crec que amb les vostres receptes feis la vida més dolça a molts, només de veure les fotos ja salivam

Gràcies

Unknown ha dit...

Amb aquesta bona pinta i la recepta tan facileta m'he animat a fer els torrons. Je, je, facileta.....el sucre no s'ha caramalitzat ni per casualitat! les mides d'aigua i mantega son les correctes? per cert, per que serveix la mantega? Gràcies.de moment menjarem ametlles amb sucre....Bon Any per a tothom.Rosa

jupasa ha dit...

Jupasa:
Ma mare ho fa cada any per a nadal o quan tenim festa, i mai hi ha possat mantega ni aigüa.
Ho fa dins d'una paella amb el sucre i les ametl.las. Per repertir be el sucre fos i les ametl.las si que emplea le llimona que l'hi dona molt bon gust.